Idea


Eletään 1700-luvun puoliväliä/loppupuolta. Ranskan hovi on tullut tunnetuksi ympäri maailmaa tuhlailevasta elämäntyylistään ja ylellisestä palatsistaan, Versailles'sta. Yli 3000 palvelijan voimin pyöritetään mahtailevaa palatsia ja sen valtavaa puutarhaa, jonka johtohahmona toimii Ranskan kuningas Théodore XV. Kuninkaallinen perhe on tunnettu ympäri Ranskaa ja koko Eurooppaa, ja sitä seurataankin suurella mielenkiinnolla - kuten myös palatsissa asuvia arvovaltaisia aatelisia.

Samaan aikaan kansa on kuitenkin tyytymätön yhteiskuntaluokkien välillä vallitsevaan suureen epätasa-arvoon, ja ajan valistusfilosofit julkaisevat historiaan jääviä teoksiaan käsitellen valtion valistunutta johtamista sekä ihmisoikeuksien ja tieteen uudenlaista merkitystä. Ranskan pinnan alla kytee ainekset suuriin ongelmiin, kun siirtomaasota kiihtyy ja kansan rivit rakoilevat.

Château de Versailles RPG pyrkii realistisuuteen, eikä siinä esiinny fantasia-elementtejä. Kuitenkaan peliä ei ole liiaksi sidottu aikaan tai paikkaan sen tuottamien ongelmien ja rajoitusten takia, vaan olemme pikemminkin pyrkineet luomaan maailmasta oman näköisemme. Ajallisesti peli sijoittuu noin 1750-1800 –lukujen välille. Tämän ajallisen epätarkkuuden sekä itsekeksittyjen hahmojen ja juonikuvioiden takia peli seuraa vain pääpiirteittäin ajan elämäntyyliä ja Ranskan valtion kehitystä. Mahdotonta olisi siis todellisuuden täydellinen siirtäminen peliin.

Tämän takia olemmekin koonneet sivuillemme oman infopaketin pelissä vallitsevasta maailmasta, ja nämä tiedot pätevät myös peleissä ja hahmoja luotaessa. Tämä infopaketti kuvaa parhaimpien mahdollisuuksiensa mukaan 1700-luvun lopun Ranskaa, ja olemme maininneet sivustolla, jos todellisuutta on tietoisesti muutettu. Vuosilukuja ei peleissä tai hahmotiedoissa luonnollisesti mainita, ja hahmot eivät kuvasta todellisia henkilöitä. Mahdolliset suuremmat juonikuviot, kuten sodat, vallankumoukset ym. ilmoitetaan ylläpidon toimesta sivujuonissa. Ne eivät siis perustu oikeisiin historiallisiin tapahtumiin, ellei toisin mainita.

Yleisesti ottaen 1700-luvun loppupuolella tehdyt keksinnöt, kirjoitetut teokset ym. ovat mukana pelissä, mutta niitä ei ole sidottu vuosilukuihin. Se tieto, mitä sivuilta ei löydy, on vapaasti pelaajan itsensä selvitettävissä, kunhan se ei ole ristiriidassa pelin antamien tietojen kanssa. Jätämme mielellämme pelaajille myös tilaa omaan mielikuvitukseen ja luomiskykyyn. Kannustamme myös pelaajia yhdessä ideoimaan ja kehittämään peliä haluamaansa suuntaan.

Infopaketti saattaa aluksi nättää suurelta, mutta sitä ei ole tarkoitus opetella ulkoa vaan se toimii pelaajien tukena pelatessa. Ylläpidolta voi aina kysyä, niin vieraat kuin pelaajatkin, apua ajan elämäntyylien selvittämisessä sekä muissa mieltä askarruttavissa asioissa.

Pelialueena toimi niin Versailles’n palatsi kuin Versailles’n kaupunkikin. Pelattavakseen voi ottaa hahmon mistä tahansa säätyluokasta. Katsothan lisätietoa hahmonluonnista liittymisosiosta.

Haluamme luoda Château de Versailles'sta mielenkiintoisen roolipelin ja pyrimmekin pelin tarjoavan mahdollisimman hyvät puitteet kunnon draamalle, romantiikalle ja seikkailuille. Pelin lehti (jonka löydät foorumilta) listaa ylös palatsin juorut, jotta jokainen pelaaja pysyisi perillä hovin tapahtumista ja saisi lisää herkullisia juonenkäänteitä omiin peleihinsä. Sivujuonilla pyrimme vauhdittamaan pelejä ja luomaan niihin mielenkiintoa, jos omat ideat peleihin ovat kadoksissa.

Vaikka Château de Versailles onkin tietomäärältään varsin kattava, toivotamme mukaan niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin pelaajat! Pyrimme pitämään pelissämme tietyn laatutason, ja autammekin pelaajia parhaimpamme mukaan rakentamaan hahmon, jolla on miellyttävä pelata pelissä pidemmänkin aikaa. Pelissämme on lämmin henki, ja vaikka hiljaisia jaksojakin löytyy, ovat niin ylläpito kuin pelaajatkin valmiita auttamaan ja tukemaan toisiaan, ja luomaan mukavan peliympäristön jokaiselle pelaajalle.


Jos kiinnostuit roolipelistämme, mene toki ihmeessä tutustumaan sivustoon lisää! Liittymisosiosta löydät ohjeet peliin liittymisestä. Foorumi on myös avoin vieraille, ja peleihin kuin myös pelissä jo oleviin hahmoihin, onkin suositeltavaa tutustua ennen liittymistä. Kysymyksiä ja avunhuutoja voi laittaa tulemaan niin pelin sähköpostiin [email protected] kuin myös foorumilla sijaitsevaan vieraskirjaan. Olit sitten liittymisaikeissa tai vain vierailulla toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi! ^^ideapic